L’Angelica to seria produktów, za którymi stoi dwadzieścia lat doświadczenia włoskich ekspertów z Istituto Erboristico L'Angelica. Pasta Delikatne Dziąsła wykorzystuje w stu procentach naturalny skład, gwarantujący naszym dziąsłom natychmiastową ulgę, bez żadnych powikłań ani silnych substancji chemicznych, o których nie było mowy na opakowaniu. Pasta nadaje się do codziennego użytku, zaś jej składniki nie tylko koją nadwrażliwości, ale też działają zapobiegawczo i antyseptycznie.
Wskazania do stosowania:
- wzmocnienie szkliwa
- usunięcie szkodliwych bakterii z powierzchni zębów
- codzienna higiena jamy ustnej przy obolałych, nadwrażliwych dziąsłach.
Najważniejsze składniki
Pasta L’Angelica Delikatne Dziąsła opiera swoje działanie przede wszystkim na wyciągu z goździków oraz soli z Cervii, które ściągają opuchliznę i redukują ból, towarzyszący nadwrażliwym dziąsłom.
W paście znajdziemy też ksylitol – naturalny cukier z kory brzozy, ceniony za swoje bakteriobójcze właściwości. Jest to w pełni naturalny składnik, gwarantujący naszym zębom bezpieczeństwo.
Profilaktyczne właściwości pasty gwarantuje z kolei cynk CPA, dzięki któremu nie musimy się martwić o zapalenie dziąseł tudzież próchnicę.
Pasta nie zawiera fluoru ani SLS.
Sposób użycia
Pastą możemy myć zęby codziennie. Zalecane jest korzystanie z niej dwa razy dziennie, przez dwie minuty podczas każdego szczotkowania. Dla jeszcze większej skuteczności, rekomendowane jest mycie zębów po każdym posiłku.
Skład: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Sodium Chloride, Silica, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cocamidopropyl Betaine, Cellulose Gum, Xylitol, Aroma, Eugenia Caryophyllus Flower Extract (z upraw organicznych), Sodium Monoflourophosphate, Zinc PCA, Bisbolol, Sodium Saccharin, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Limonene, CI 77891.